2017 m. sausio 27 d., penktadienis

Sūrio tortas su vyšniomis

Šiuos tortus galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei... Esu išbandžius jų daugybę. Šis yra labai paprastai padaromas ir nepaprastai skanus. Uogas naudoju vasarą užsišaldytas. Tad dalinuosi su Jumis!



24 cm. apvaliai formai

Pagrindui:

250 gr. sausainių (Selgos, Gaidelio tipo)
100 gr. sviesto

Kremui:

1 kg. kreminės varškės kepiniams (arba maskarponės, Philadephios sūrio)
5 kiaušiniai
200 gr. cukraus
400 ml. grietinėlės 35-36%
30 gr. krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Vyšnių užpilui:

300 gr. vyšnių (kiekis neatšildytų)
2 v.š. citrinos sulčių
100 gr. cukraus
2 v.š. krakmolo
150 ml. vandens

Pagrindas. Sausainius sumalame blenderiu. Sumaišome su išlydytu sviestu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame sausainius, gerai juos prispaudžiame ranka prie dugno ir sienelių kraštų. Pagrindą kepame 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ištrauktą atvėsiname.

Kremas. Kol kepa pagrindas, ruošiame kremą. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, vanile ir druska. Šaukštu sumaišome su maskarpone ir grietinėle. Suberiame ir išmaišome krakmolą. Kepimo formą apvyniojame folija. Pilame ant pagrindo kremą. Statome pyragą į didesnę formą, pripiltą karšto vandens (vandens turi būti maždaug iki pusės pyrago formos), dedame į iki 160°C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 val. 20 min. (iškepusio torto kraštai būna tvirti, o viduriukas turi šiek tiek judėti, žiūrėkite laiką pagal savo orkaitę). Palaikome jį praviroje orkaitėje 20 min., po to išimame, visiškai atvėsiname  ir dedame į šaldytuvą (geriausia nakčiai).

Vyšnių užpilas. Krakmolą išmaišome vandenyje. Visus produktus pilame į puodą, užviriname ir maišydami paverdame kelias minutes, kol skystis ima tirštėti. Atvėsiname ir užpilame ant torto.

P.S. Esu šį tortą darius su maskarpone, Philadelphijos sūriu, kremine varške pyragams. Visi variantai skanūs. Kas man labiausiai patinka - naudojant vis kitokias uogas gaunamas kaskart vis kitoks tortas :)

9 komentarai:

  1. Ryt gaminsiu :-) o ar skaniai gautusi uzpilui vietoje saldytu vysniu naudojant saldytas melynes?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nelabai supratau kaip su tuo karštu vandeniu, ar reikia vieną kepifo formą dėti į kitą ( su karštu vandeniu) Ar patį tortą į karštą vandenį (nors kaip tai padaryti nelabai įsiveizuoju):)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teisingai supratot - pripilat i didesne forma vandens, ir i ja statot forma su tortu, apvyniota folija, kad nepribegtu vandens i torto mase. As kartais pilu vandeni i gilesne orkaites skarda ir dedu torta i ja.

      Panaikinti
  3. Sveiki. Gal gailite paaiškinti kaip su tuo kaštu vandeniu daryti. Ar vieną formą dėti į kitą (su karštu vandeniu)?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, gal galėtumėte paaiškinti kaip su tuo karštu vandeniu daryti. Ar vieną formą dėti į kitą (su karštu vandeniu)?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,
    O užpilą kada pilti? Po to, kai palaikai tortą šaldytuve per naktį ar viską kartu dėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geriausia, kai tortas palaikomas šaldytuve, tada jis būna pakankamai tvirtas, kad galima būtų pilti užpilą.

      Panaikinti
  6. For most recent news you have to go to see web and on web I found this website
    as a best web page for latest updates.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...