2015 m. birželio 2 d., antradienis

Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu


22 cm. apvaliai formai

Pagrindas:

1 trynys
100 gr. kambario temperatūros sviesto
0,5 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kakavos miltelių
70 gr. cukraus pudros
200 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių

Įdaras:


250 gr. džiovintų slyvų be kauliukų Arimex
200 gr. pieniško šokolado
200 ml. grietinėlės 35%
200 gr. maskarponės sūrio

Pagrindas. Mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 min. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 min. Atvėsiname.

Įdaras. Slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 min.). Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę. Stingdome šaldytuve 5-6 val., o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus :)

P.S. Slyvas galite mirkyti alkoholyje. Turėkite omenyje, kad ganašas būna pakankamai minkštas - toks ir turi būti.

Recepto šaltinis www.lizanka87.blogspot.com

8 komentarai:

  1. Labai skanus derinys! Aš tikrai išmirkysiu kokiame stipresniąjame gėrime.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolita, kaip smagu, kad užsukai :) O stipresnio gėrimo galima ir į patį ganašą įpilti. Aš tiesiog nelabai mėgstu alkoholį kepiniuose, tai retai naudoju. Bet čia jis tiks tikrai.

      Panaikinti
  2. Gundančiai atrodo, tik tikiuosi pjaustant pyragą šokoladinė masė"nepabėgs". Bus išbandytas! P.s esu jūsų receptų gerbėja, su nekantrumu laukiu vis naujų ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Akvile, smagu, kad patinka receptai :) Kuo ilgiau stingdysite, tuo tvirtesnis bus ganašas.

      Panaikinti
  3. Labai super! Bandziau ir dorojau,ir dar gaminsiu ;) slyvas mirkiau brendyje,tai vyrams labai itiko, beja ir man ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. labai nuostabus :) kadangi nnevartoju alkoholio, bet norejosi kazkokio papildomo skonio slyvas mirkinau stiprioje kavoje, gavosi tobulas

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveika,ar šildant grietinėlę ją nesutraukia?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...