2014 m. rugsėjo 4 d., ketvirtadienis

Ryžiai "Khao pad" su vištiena ir anakardžių riešutais (Tailandiečių virtuvė)

Šiuos keptus ryžius tailandiečiai gamina labai įvairiai. Patiekalas iš pažiūros primena plovą, bet yra gerokai išraiškingesnio skonio ir ingredientų gerokai daugiau. Pagrindas yra ryžiai, į kuriuos dedama vištiena, krevetės, įvairiausios daržovės, riešutai, ir net vaisiai. Taigi, siūlau mintimis nusikelti į saulėtąjį Tailandą ir išbandyti "Khao pad" variantą su vištiena ir anakardžių riešutais iš Arimex (riesutai.lt).


200 gr. nevirtų ryžių
250 gr. vištienos filė
100 gr. anakardžių riešutų Arimex
1 raudonoji paprika
2 kiaušiniai
2 nedideli svogūnai
2-3 skiltelės česnako
100 gr. ananasų (galima konservuotų)
3 v.š. sojų padažo
4-5 v.š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)
1 v.š. kario
1 a.š. cukraus
1 čili pipiras arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
svogūno laiškų
alyvuogių aliejaus kepimui

Ryžius išverdame, bet neperverdame - turi likti birūs.

Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.

Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus!

Recepto šaltinis povarenok.ru

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...