2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Vištienos kepsniai su sūriu



Mėsai:

500-600 gr. vištienos filė
150 gr. fermentinio sūrio
česnako
druskos
pipirų
prieskoninių žolelių mėsai

 Tešlai:

3 nedideli kiaušiniai
3 v.š. majonezo
3-4 v.š. miltų
druskos
pipirų

Filė supjaustom kepsnio dydžio gabaliukais, šiek tiek pamušame mėsos plaktuku. Įtriname smulkintu česnaku, prieskoniais, ir paliekame valandėlei pasimarinuoti.

Išplakame kiaušinius, įmaišome majonezą, įdedame druskos, pipirų pagal skonį. Beriame miltų tiek, kad užmaišytume šiek tiek tirštesnę nei lietinių tešlą.

Keptuveje įkaitiname aliejų. Pamirkome vieną kepsnio pusę tešloje, dedame į keptuvę. Kol kepa viena pusė, ant viršaus pabarstome sūrio (rekomenduoju jo nepagailėti) ir šaukštu užpilame tešlos taip, kad uždengtų sūrį. Atsargiai apverčiame kepsnį ir kepame kitą pusę, kol gražiai apskrunda. Viskas, kepsneliai iškepė, galima serviruoti stalą ir kviesti namiškius pietų :) Skanaus!

P.S. Labai minkšti, sultingi kepsniai! Nepagailėkite gero sūrio, jis tikrai suteikia kepsniui puikų skonį.

7 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...