2010 m. spalio 5 d., antradienis

Braškiniai pyragaičiai

Receptas tiems, kas turi šaldytų braškių, nes šviežių sezonas jau senokai baigėsi :)


Produktų kiekis skirtas 18 x 24 cm. formai

Biskvitas:

1 kiaušinis
70 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
80 gr. miltų
1 v. š. pieno
1 v. š. aliejaus
0.5 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

100 ml. jogurto be priedų
2 po 100 gr. saldūs "Mūsų" vaniliniai varškės sūreliai
200 ml. grietinėlės 35 % riebumo
50 gr. cukraus
100 gr. trintų šaldytų braškių
20 gr. želatinos

Želė sluoksnis:

pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens

Biskvitas. Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. vandens ir paliekame išbrinkti (apie 20 min.). Blenderiu iki vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome. Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol sustings. Stingsta pakankamai greitai.

Želė sluoksnis. Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome šaldytuve (geriausiai per naktį). Kai sustingsta - supjaustome norimos formo pyragaičiais. Skanaus!

P.S. Labai svarbu - prieš pilant želė baltas kremas turi būti sustingęs, o želė visiškai atvėsinta! Nes priešingu atveju kremas ims tirpti ir susimaišys su raudona želė. Pyragaičiai išėjo labai skanūs, su puriu kremu ir nuostabiu braškių skoniu :)



12 komentarų:

  1. norečiau labai išbandyti, bet braškiu neturiu :( reikės galvoti kuo jas pakeisti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinka viskas - melynes, persikai, su juodaisiais serbentais esu darius, bet reikia daug cukraus, nes rugstu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Viskas, einu verkti, nes braškių neturiu :( O taip nerealiai atrodo! :)) Puiki konditerė esi, AJ, nuoširdžiausia pagarba :) Šitiek nuostabių skanumynų pagaminti jau iššūkis kartais gali tapti :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta, aciu tau, net nuraudau.. :) Na man labai patinka tokio tipo pyragai, pyragaiciai. Kai jau viskas nusibosta, tai darau koki jogurtini pyraga su vaisiais - jis man visada skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip vasariška! :)eh.. pasiilgau šviežių braškių..

    AtsakytiPanaikinti
  6. O tiktų su vyšniomis vietoj braškių daryti??

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zivile, manau, kad tiktu, kodel gi ne? Tik gal cukraus reikes daugiau, jei vysnios rugscios. Pabandykit - pasakysit, kaip skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. dariau ne kaip desertą, o kaip tortą - tikrai skanu!!! Braskes pas mane buvo šalditos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Siandien gaminsiu ! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O galima su šviežiom braškėm, o ne šaldytom gaminti?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, kaip jūs galvojat, ar atlaikytų pyragas neištižęs kelias valandas šiltoje patalpoje (apie 20-23 laipsniai)?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...