2010 m. spalio 5 d., antradienis

Aviečių likeris



600 gr. aviečių
2 apelsinų sultys (nebūtina)
500 gr. rudojo kristalinio gabalinio cukraus
0.7 l degtinės

Į didesnį (2 l) stiklainį dedame cukrų. Ant viršaus beriame avietes. Viską užpilame degtine ir apelsinų sultimis (sultys nebūtinos, bet su jomis likeris išėjo skanesnis, švelnesnio skonio). Uždarome ir laikome vėsioje, tamsioje vietoje, kol ištirps cukrus - apie 2 savaites (kartą į savaitę galima viską pamaišyti). Kai cukrus ištirpsta - viską perkošiame per sietelį ir pilame į butelį. Nors recepto autorė sako, kad kuo ilgiau likeris brandinamas, tuo jis skanesnis, tad galima laikyti ilgiau.

P.S. Tiesiog tobulo skonio likeris :) Tik kitą kartą cukraus dėčiau 400 gr.


Recepto šaltinis aguonele.blogspot.com

10 komentarų:

  1. Laikyti reikia tikrai ilgiau, tik cukrus per dvi savaites istirpsta :)
    atrodo liuks, nors imk ir isipilk cierkele :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. As tai ji degustavau jau pirma savaite :))) Ir man cukrus istirpo greiciau, gal todel, kad avieciu daugiau dejau, sulciu pyliau? Nes avietes gan rugscios buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o as pasakysiu kaip man isejo, kaip tik siandien ir pasidariau, viska dariau pagal recepta, tik vietoj valstybines degtines pyliau...:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ...ir gavosi labai super! tik reiks sekanti karta su valstybine daryti....nes visvien kvapas gaunasi specifinis, kuris viska ir gadina!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Turiu klausimeli: o kai perkosiate ir jau pilate i buteli, ji sterelizuojate pries tai? ir kiek jau "gatava" produkta galima laikyti? kiek tik sirdis geidzia? kad ir metus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Buteli gerai isplaunu su soda. Na laikau jau nuo vasaros - skonis toks pats, nieko neatsitiko dar jam :) Cia reiketu pas likerio autore pasiklaust tiksliau, po receptu yra nuoroda ideta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. na va ir aš šiandien padariau aviečių likerį, nekantriai lauksiu kada paragaut šito gėrio galėsiu. Norėčiau pasiklausti dėl laikymo, aš nutariau laikyti sandėliuke, ar geriau nešti į rūsį ar balkoną?

    AtsakytiPanaikinti
  8. sakykit,o jei gabalinio cukraus nera galimybes gaut,tai gal ir paprastas rudasis cukrus tiktu

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...