2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais... Lengvas, gaivus, skanus, desertiškas :) Pamėginau savaitgalį pasidaryti šį gražuolį. Pavyko puikiai. Sūris labai skanus! Ypač tinka pusryčių stalui.


3 pakeliai varškės (po 200 gr.)
2 pakeliai skirtingų skonių želė
1 pakelis Grietinėlės skonio želė
3 šaukštai cukraus

Iš anksto pasidarome želė iš minėtų dviejų skirtingų pakelių. Sustingusią supjaustome gabaliukais. Ištirpiname grietinėlės skonio želė. Dėl vandens, kuriame tirpiname, kiekio: aš ėmiau apie 400 ml, bet sumaišius su varške masė man pasirodė kiek skystoka, tad kitą kartą pilčiau kokius 200-300 ml., manau pakaktų. Taigi, ištirpinę želė sumaišome ją mikseriu su varške, įberiame cukraus, sudedame iš anksto paruoštus želė gabaliukus, gerai išmaišome. Visą šią masę supilame į maistine plėvele išklotą formą ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia palikti per naktį, tuomet sūris pakankamai sustingsta, ir pusryčiams jau galime skanauti :)

Recepto šaltinis - SM

4 komentarai:

  1. O varske dejot paprasta ar desertine?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikras skanumelis, karta pabandziau, vaikams taip patiko, kad dabar darau ir darau vos ne kas antra diena, maziausiam labai patinka bevalgant rasti guminuku (meskiuku) kuriu idedu siurprizui :))) Manau bus puikus desertas ir vaiku gimtadieniams.

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki o kiek gramu Myra tie du pakeliai varskes?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tai jei vieno pakelio yra 200 gr tai dviejų bus 400gr ��

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...